Asuminen,  Matkakertomuksia,  Ruoka,  Thaimaa

Ko Phayam – Osa 3

Ko Phayam ja viimeiset viikot. Kaiken kaikkiaan jäi kyllä upea fiilis tästä saaresta. Kahden viikon sijaan tulikin sitten vietettyä kolme, koska oli sen verran hyvä paikka. Varmasti menen ensi kaudella sitten uudelleen ja miksei vaikka jonkun kaverin kanssa *wink wink*! Saaren parhaat puolet on ehdottomasti se rauhallisuus. Ihmisiä ei ole paljoa ja rannoillakin halutessaan saa olla ihan rauhassa, jopa monesti koko ranta oli ihan tyhjillää. Hinnat ovat ehkä vähän manteretta korkeammat, muuta täälläkin kyllä pystyy hyvin pienellä budjetilla elämään jos sikseen haluaa. Auringon laskut ovat Buffalo Bayn puolella myös todella hienoja.

Viimesen viikon aikana kaverini Nikokin tuli morjestamaan saarelle ja viipyi kanssa reilun viikon. Tässä kohtaa jäikin sitte kuvat vähemmällä ja tajusin että eihän meistä tullut yhtään yhteistä kuvaa, joten niitä ette nyt pääse tiirailemaan. Sen verta salaiset jutut. No ei vaan tuli keskityttyä muuhun kun paikkojen kuvailuun. Yks makee biitsi vielä löydettiin joka tosiaan nyt sitten olikin ihan private biitsi. Muutama ihminen siinä käväs, mutta enimmäkseen sai olla rauhassa. Tämä paikka oli siis Ai Khor saaren eteläpuolella. Mopolla pääsi mäen päälle missä on ravintola joka oli jo tältä kaudelta sulkenut. Siitä kuitenkin portaat alas ja siellä se mahtava paikka sitten olikin. Kandee käydä kattomassa!

Sathanee – Ravintola

Sathaneessa tuli kävästyä syömässä monta kertaa. Heillä oli aina speciaali iltoja jonne piti ennakkoon ilmottautua. Kolmessa eri illassa sitä tulikin käytyä. Ekaks olil Moussakaa, ihan hiton hyvin kyllä osas tehdä. Ei ihan kuitenkaa täysin niin paras mitä on Kreikassa tullut syötyä. Kuitenkin melkein samaa luokkaa. Sitten se lemppari, meinaa Ankka ilta. He paisto kokonaisia ankkoja ja siitä sai sitten lautasellisen. Ankka oli ollut paistumassa 8 tuntia ja oli kyllä niin mureeta ja hyvää kun voi olla. Ehdottomasti tää kannattaa mennä syömään jo siellä käväsee. Vikana sitten porsas ilta jota he itse kehuvat parhaaksi. Samalla tapaa possua oli haudutettu monta tuntia ja maku kyllä erittäin hyvä. Suosittelen toki myös tätä. Hintaa aterioilla oli vähän enemmän tietysti kun paikallista ruokaa syödessä, silti muihin länkkäriruokiin nähden mun mielestä tosi halpa 220 bathia, eli noin 6€.

Possun paisti, hapankaalia ja perunoita

Viimenen asumus – Baan Suan Kayoo

Viimisen viikon vietin Baan Suanissa Buffalo Bay rannalla. Siellä oli ehkä reissun laadukkain bungalowi joka kustansi noin 90€ viikolta. Todella hyvät bungalowit isolla sängyllä ja kylpyhuoneella. Katon tuntumassa asusteli myös geggo perhe niin eipä kyllä näkyny yhtään mitään hyönteisiäkään. Kiitos siis heille! Bungalowit oli ihan rannalla ja rannassa myös paikalla oli ravintola/baari. Ruuat oli tosi hyviä vaikkakin paikkasen keskitasoa kalliimpia. Kello 3-8 oli happy hour, joten siinä kyllä juomien hinnat sitten taas tiputti kokonaislaskun hintaa. Auringon laskut näki todella hyvin myös siitä ja aurinko laskeutu juuri pienten kallioiden viereen. Erittäin hyvä kohde siis viimeselle viikolle. Toki myös se saaren paras paikka Hippy Bar oli siinä aivan vieressä rannalla, noin 100m eli oli helppo kävästä siellä iltaa viettämässä ja tulla kämpille, ei tarvinnu skodulla ajella.

Kiitokset hyville ystäville Jörg ja Wan!

Tutustuin jo heti reissun alussa Jörgiin Saksasta ja paikalliseen Waniin. Heidän kanssa tuli vietettyä paljon aikaa saarella. Monesti saikin syödä ilmatteeksi Wanin siskon baarissa, joka siis oli Rock Bar. He teki usein auringonlaskun aikaan ruokaa ja mentiin porukalla syömään. Saimpahan Rasta Babyltä kerran kitarankin lainaan niin soittelin ja lauleskelin siinä sitten sen illan. Tällä kertaa oli tälläinen reissu Ko Phayamilla ja ensi kaudella sitten mennään uudestaan. Vielä satamassa lähtiessä nähtiin ja sanottiin heipat. Iso kiitos vielä Jörg ja Wan kaikesta! Nähdään pian!

Lue lisää Ko Phayamista Matkavinkeissä!

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *