Asuminen,  Matkakertomuksia,  Ruoka,  Thaimaa,  Vapaaehtoistyöt

Ko Phayam – Osa 2

Jahas pitäähän se taas vähän kirjotella tännekkin. Tässä se nopeesti vierähti kaksi viikkoa jo täällä saarella, Ko Phayam. Tää paikka kyllä imasee sut sisäänsä, ajantaju katoaa ja viikonpäivät unohtuu. Tähän mennessä kyllä elämäni lepposin paikka missä ikinä ollut. Kaikki ihmiset on erittäin mukavia, kavereita saa hetkessä ja jokaiseen paikkaan on aina tervetullut. Samaa toki sanoo kaikki muutkin että on tämä Thaimaan paras paikka. Toivottasti pysyykin vielä pitkään samallaisena eikä täyty resorteista ja epämukavista ihmisistä. On tässä tullut monia iltoja ja päiviä vietettyä sekä paikallisten, että myös farangien kanssa (farang = paikallisittain “turisti”). Tsigataas mitä on jääny mieleen!

The Eagle Bar

Katteltiin että tuolla mäen päällä näyttäis olevan aika lepposan näkönen paikka nimeltä Eagle Bar ja niihän se olikin. Ensin vähän jännitti kun skoduilla paineltiin pari kilsaa läpi viidakon pientä kumpusta polkua pitkin. Kyllähän se mesta sieltä sitte kuitenkin löytyi ja oli ajelun arvonen. Pieni lepposa baari vuorenpäällä, mistä huikeet näköalat ja mikä parasta mukava tuulenvire käy näköalaterassille niin ei hiki valu. Alkaa olemaan sen verran kuuma täällä päivisin et jos ei tuulta yhtään oo ni on se vähän turhankin lämmintä. Näin kai se aina käynee vähän ennen kun tuo sadekausi alkaa ja pianhan se sieltä pitäisi tullakkin. Terassilta näkee myös Morgan Villageen, joka on pieni “gypsy village / merimustalaiskylä” ainakin näin se mulle kuvailtiin. Ilmeisesti Burmasta tulleita joskus kauan aikaa sitten ja asettuneet asumaan saarille. Elävät siellä aikalailla omavaraisesti kalastaen ja kasvattaen omat ruuat. Eagle bar oli kyllä todella hyvä kohde mennä päivän kuumimpaan aikaan ja ottaa terassilla vaikka pienet nokoset niinku me tehtii.

Mookatah löyty taas

Kyselin paikallisilta jahta täällä jossain pääsis Mokataa syömää ja kyllähän yks paikka löyty. Mokata on siis tää “paras tapa syödä thaimaassa” mistä kirjottelin aikasemmin. Keräsin porukan kasaan ja lets go. Edustusta oli suomi, ruotsi, saksa, sveitsi ja thaimaa. Täällä kuitenkin kun ei ole hirveesti asiakkaita niin se ei ollu buffet versiona. Saatiin itse tilata mitä kaikkea halutaan syödä ja he tekivät siitä sitten kaikkille isot lautaselliselliset mistä päästiin paistelemaan. On se vaan niin hiton jees tapa syödä. Ennenkaikkia juuri sen sosiaalisuuden takia, kaikki tekee ja syö yhessä, sitten istutaan pitkää iltaa ehkä muutaman oluen marinoimana. Tuli sitten bungalowin omistajat parin päivästä kyselee että liitynkö mukaan ku he tilaa tänne meidän mestoille samasta paikasta mokatat myös ja tietty heti olin mukana. Sitten olikin vähän isompi porukka farangeja ja paikallisia. Mukavia iltoja molemmat ja uusia kavereita tulee kokoajan. Mikäs sen parempaa!

Jörgin synttärit ja sitte snorklailemaan

Uudella kaverila Jörgillä saksasta oli synttärit ja pyysi mukaan niitä illalla viettämään. Oli pienessä ravintolassa paljon hiton hyvää ruokaa ja höpöttelyä. Pienenä yllärinä tuotiin meidän bunglalowilta kakku ja sain kitaran lainaan ni pitihän se muutama synttäribiisi laittaa soiden ja laulaen. Noh tykkäsivät kaikki niin paljon että pyysivät kokoajan lisää, mäkös siitä innostuin ja vetelin sitte koko illan. Mahtavaa lepposta illanviettoa hyvällä porukalla. Ja vielä onnea Jörg 52v!! (Mies rastoilla ensimmäinen oikeelta)

Siinä sitten tuli omistajan ja paikallisten kanssa puheeks et hei lähetäämpä heidän veneellä vähä snorklailemaan aamulla ja kattoo lähialueen saaria / kansallispuistoa. Ihan huikeet mestat, ensi vuonna vasta tuokin kansallispuoto on aukeemassa isommalla kaavalla että voi mennä vaikka telttailemaan, mut nyt pääs aina nopeilla pysähdyksillä katteleen. Ja eihän siellä sitten muita ihmisiä ollukkaan vaan autiota hiekkarantaa kateltiin niiku se Katri Helenaki lauleli. Eka snorklausspotti oli aika huikee, hiton isoja koralleja ja paljon elämään. Taaskin kyllä jäi se isompi kala tahi otus näkemättä, kyllä ne sieltä vielä tulee!!

Rasta Baby Bar & Bungalows

Vaihtelin tossa asumustakin toiseen paikkaan, hitto siitäkin jo melkeen viikko menny. Näin se vaan oikeesti ajantaju katoaa täällä. Tämän bungalowin sai noin. 80€ / viikko. Vähän kalliimpi kun satamassa, mutta tosi hyvä majotus. Tulin tänne koska löysin jo aikoja sitten Workawaystä heidän ilmotuksen että ottavat vaapaaehtoistyöntekijöitä ja siitä oikeestaan löysinkin koko saaren. Aattelin nyt tulla moikkaamaan omistajia ja kattomaan millanen paikka jos sitten ens kaudella tulis vaikka kuukaudes tähän töihin ja hitto todellakin tuun. Ihan mahtavaa porukkaa, iltasin on livemusaa tarjolla toki nyt ei enää oo mitään ollut kun alkaa kausi olemaan ohi. Esim Job2Do ollut täällä vähän aikaa sitten. Ilmeisesti tulee myös ens kaudella. Täällä sitten hommailis vähä sitä sun tätä, check iniä, baaria, siivousta ja pieniä juttuja. Perus 5h/5pv viikossa, eli ei paha. Siihen saa sitten ruuat ja asumisen. Tietysti pääsee sitten myös musajuttuihin mukaan jammailee lavalle. Aika mun mesta! Tosi hyvän laatusen bungalowit omalla kylppärilla ja hintaa vähä yli 10e/yö. Ei siis yhtään paha. Kuitenkin aika suoraan biitsillä ja saaren paras snorklauspaikkakin löyty tosta 200metrin päästä. Iso koralliriutta missä tosi paljon elämää ja vähän isompiakin kaloja.

Toinen omistajista Non

Lue lisää Ko Phayamista Matkavinkeissä!

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *