Matkakertomuksia,  Ruoka,  Sukellus & Snorklaus,  Thaimaa

Ko Phayam – Osa 1

Nyt riitti turstien täyttämät resortti alueet ja päätin siirtyä Ko Phayamin saarelle. Ko Phayam sijaitsee ihan Burman rajalla. Khao Lakista siirtyminen bussilla ensin Ranongiin ja sieltä sitten speedboat Ko Phayamille. Saari on suhteellisen pieni ja täällä ei esim edes ole yhtään autoja. Kaikki painelee skoottereilla pikkuteitä ympäri saarta. Kokoa nyt kuitenkin on sen verran että kyllä se skootteri on melkeempä pakko ottaa että pääsee täällä kattelemaan paikkoa. Hyvä paikka ainakin harjotella ajamista jos ei sitä oo tullu tehtyä ennen, meinaa liikennettähän ei paljoa ole. Tiet toki kapeita ja paikkapaikoin vähän huonossa kunnossa. Siisti niitä on silti ajella “viidakon” läpi ettien uusia mestoja. Nappasin eka sataman tuntumasta oman bungalowin koska hinta oli niin pieni, kuusi yötä kustantaa 38€, ei siis ihan hirveen paljoa jos miettii Suomen vuokria.

Welcome to Ko Phayam

The Rock Bar

Vuokrasin skootterin yheltä Saksalaiselta kaverilta jonka paikassa vietettiin ekaa iltaa. Oli porukkaa Saksasta, Sveitsistä ja Itävallasta. Oikeen mukava paikka ja ilta, mut tuo oma saksankieli vähä hakusessa ni ei ihan kaikkea ymmärtäny. Kyllä siinä onneks puhuvat englantiakin. Mutta joo Jensiltä pyörä alle ja siinä istuskeltiin hetki jutellen yhen paikallisen rouvan Wanin kanssa. Wan oli sitten kyytiä vailla siskonsa baarille joten nappasin kyytin ja hetin Rock barille, pitihän se nyt käydä kurkkamassa millanen paikka ku vaikutti aika hienolta ja sitähän se tosiaan on! Skodu jäi mäen päälle ylös ja jyrkkiä portaita pitkin laskeuduttiin kallion reunaa pitkin alas. Mikäs helmi se sieltä sitte löytykään. Ihan veden äärellä bambuista rakennettu baari. Tulin sitten illalla vielä uudestaan kun kehuvat kuinka hyvin sieltä näkee auringoslaskut. Siinä omistajien ja työntekijöiden kanssa istuttiin sitten koko ilta. Ruuatkin sai ihan ilmeks kun olivat itelleen tehny. Omistaja ku kuuli että oon suomesta, ni mitäs muutakaan sieltä alko kajareista pauhaamaan kun Jukka Poikaa, tykkää kuulemma tosi paljon.

Rock Bar and View Point

Pari hyvää snorklauspaikkaa

Snorklauksesta kun tykkään ni tietty heti sitte ettimään parhaita snorklaus mestoja. Yleensä mul on tapana nappaa google mapsi auki ja vaihtaa satelliittikuvaan. Sillä on yllättävän hyvä ettiä nopeesti parhaat snorklaamis paikat. Sellanen vaa missä näyttää et on vaikka biitsin reunassa tosi kirkas vesi ja jonku verran kivikkoa tai korallia. Aluks lähin kokeilemaan Monkey Beachiä mikä on ihan saaren eteläkärjessä. Hyvin pieni biitsi ja nehän ne parhaita on, saa olla rauhassa. Sinne loppu matka oli hyvin pientä hiekkapolkua, mut ihan hyvin kuitenkin pääs skootterilla päätyyn asti. Hieno paikkahan se sitten olikin ja hyvä löytö. Kävin biitsin molemmat laidat kattomassa, vasen puoli oli hieno kun meni pitkälle kallioille/kivikoille asti. Safka vähän kallis 2,7€, mut oli tosi hyvää kuitenkin. Yks ravintola siinä vaan olikin ni ei tarvinu liikoja valita.

Monkey Beach / Bar

Seuraavana aamuna sitten kurkkaamaan Long Beachin eteläpääty ja se olikin sit aika huikee mesta. Hirveestihän rannoilta mentäessä ei aina elämää oo, mut kyllä sen verran kuitenki täällä että näkemistä riittää. Löytyy paljon pienten kalojen parvia, vähä isompia kaloja, merimakkaroita, rapuja ja merisiilejä. Tää mesta kuitenkin oli ihan hiton kirkkaalla vedellä ja makeet kivikot. Pikkasen jopa koralliakin seassa. Paras tääl tuntuu kyl olevan mennä aamupäivästä snorklailemaan koska puolen päivän jälkeen vesi laskee äkkiä hyvinkin paljon, kuvistaki näkee ku menin ni oli kivikoilla hyvin vettä ja lähtiessä, n. kahen tunnin päästä oli vesi kadonnu tosi kauas (ylin ja keskimmäinen samasta kohtaa). Tääl oli kans makee rantaravintola missä vähä pienemmät hinnat. Makoisa kananuudelikeitto noin 1,5€. Vesi ku vetäyy ni biitsiltä sadat tuhannet miniravut nousee hiekasta ja levittelee hiekkapalloja ympäriinsä. Toi kaikki tumma siis on niide rapujen tekemiä alueita.

Long Beach – Eteläpääty

Tää Ko Phayam on aika tällänen rentoutumis paikka. Hirveesti aktiviteettejä ei ole, mutta sehän ei haittaa ku tulin vaan ottamaan pari viikkoa ihan lepoilua ja mukavaa oleskelua. Jos sellanen kiinnostaa ni suosittelen ehdottomasti! Ekassa halpis Bungalowissa vajaa viikko ja sitten siirryn Long beachille vähän tasokkaampaan bungalowiin vielä viikoksi, so stay tuned for more from Ko Phayam!

Lue lisää Ko Phayamista Matkavinkeissä!

2 Comments

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *