Matkakertomuksia,  Ruoka,  Thaimaa

Neljä vesiputousta Khao Lakissa

Kävimpäs vuokraamassa skootterin alle ja päivän teemana oli vesiputoukset. Skootteri tarttu mukaan neljäksi päiväksi ja maksaa noin 5e/päivä. Ei siis mikään suuri investointi siihen nähden että pystyy menemään minne vain ja täysin omilla aikatauluilla. Veikkaan että taksit ekalle vesiputoukselle ja takaisin ois jo ollut huomattavasti enemmän kun päivävuokra omalle menopelille. Joten ehdottomastihan se kannattaa ottaa.

Vesiputouksillahan Thaimaassa kuivana kautena ei hirveesti vettä ole verrattuna sadekauteen. Mun mielestä nää on kyllä silti erittäin makeita ja monessa kyllä sen verran vettä on, että viilentymässä voi käydä. Kyllä ainaki ite joka reissulla yhen päivän käytän näihin. Viidakossa muutakin nähtävää löytyy ja nää on hyviä kuntoilureissuja kun patikoi menemään. Eikä muuten tunnu kuntoilulta ku ei sellasta kerkee ajatella. Löytyy liskoja, joskus ihan apinoitakin ja muuta pientä eliötä, riippuen paikasta tietysti.

Ton Tham Waterfall

1. Ton Tham Waterfall

Ensimmäiseksi valitsin kauimman kohteen ja sieltä sitte voi ajella takasin päin. Ton thamille käännyttiin isommalta tieltä hiekkatielle joka noin kilometrin oli ehkä jopa vähän ikävää ajella koska siinä oli paljon vähän isompia kiviä ja siihenhän nyt ei viitti renkaita puhkoa keskelle viidakkoa. Skootterin sai ihan putouksen viereen, josta matkaa noin 20 metriä. Tosi makee pikkupaikka, jonne ei tarvitse maksaa mitään sisäänpääsymaksuja. Iisi kohde, mutta nähtyhän jo muutamassa minuutissa. Tikkaita pitkin pääs laskeutumaan vähän alemmas ja oishan siinä pienen pulahduksenkin voinu heittää halutessaan.

Namtok Sai Rung Waterfall

2. Namtok Sai Rung Waterfall

Sai Rung oli hyvin lähellä Tan Thamia joten se valikoitu matkalla seuraavaksi. Tänne oli jo vähän parempi tie, matkalla tien varressa muutamia lehmiä syömässä metsässä ja vastassa olikin sitten pieni ravintola, sekä kaveri pyytämässä sisäänpääsymaksua. Sai Rung on siis luonnonsuojelualuetta joten tänne maksoi sisään 100bathia, eli noin 2,7€. Parkkikselta putoukselle ei ollu täälläkään kun 100metriä joen vartta pitkin. Kaiken kaikkiaan näyttävä putous, mut vaatis sadekauden ja enemmän vettä. Ois tossakin pienet kastelut voinu heittää jos hiki tulee. Putouksen yläpäässä oli makee pöytä tehty kivistä, missä voi vaikka pienet enäät vetästä. Harmi ku ei ollu mitää mukana, ois varmaa viihtyny pidempääkin.

Löyty mahtava lounaspaikka – Krua Malee Restaurant

Lounas – Krua Malee Restaurantissa

Sai Rungilta ku ajelin veke isolle tielle ni nappasin google mapin kouraa ja se olis lounaan paikka. No perhana ensimmäinen minkä katoin oli siinä aivan vieressä ja näytti paikalta mikä pitää checkaa. Muutamia pöytiä oli keskellä jokea ja ai hitto miten mukava siinä oliki sit syödä jalat viileessä vedessä. Tarjoilua suositteli heidän Panang currya ja eipä sitä ookkaan tullu syötyä tällä matkalla eli otin sen. Olikin varmaan paras Panag curry mitä oon syönyt, meinaa ihan törkeen hyvä 10/10!! Tää kandee käydä kattoo jos Khao Lakkiin suuntaa. Hintaakaan ei ollu yhtää sen enempää kun normi ravintoloissa.

Ton Chongfa Waterfall

3. Ton Chongfa Waterfall – Pääkohde

Kaikki ei varmaa noin montaa vesiputousta jaksa kattoa ni tää on se pääkohde. Minä poikahan vetelin perus rantasläbäreillä, ois ehkä voinu ottaa kunnon kengät.. Suht lähelle putoustä pääsee ajelemaan, mutta sitten tulee puomi vastaan ja alkaa luonnonsuojelualue. Tännekkin makso vaan sen 100bathia sisään. Ton Chongfalta löytyy kolme vesiputousta ja paljon aluettä missä kiipeillä / kahlailla niiden lähettyvillä. Eka putous tulee vastaan aika nopeesti, mutta muutamalle toiselle saa kavuta ylämäkeä reippaan kilometrin. Itse otin hyvän kuntoilunpuolesta ja varjoakin kuitenki oli niin ei siinä mahottoman kuuma tullu vaikka olikin keskipäivä. Tää ois parempi kohde aamusta tai illalla jos ei liikaa halua hikoilla.

Putous kaksi

Putous kaksi

Alotellaan tästä, koska ajattelin patikoida ylös ensin ja katon vikana sitten alimpana olevan putouksen. Tää oli kyllä mestan hienoin ja isoin putous. Vettä oli vähä nihkeesti mutta sen verran että oli hyvä vähän siinä kahlailla. Ihmettelin et mikä hitto nykii jaloissa ja katon alas ni pikkukalojahan siellä tuli puhistamaan kuollutta ihoa. Ei muuta ku siihe istumaan ja antaa fisujen herkutella. Jännempi kokemus kun noi “fish spat” tuolla missä ne kalat on tosi pieniä. Tässä vähä isompia ni nykäs ihan kunnolla. Seuraavalle putoukselle tosta sitten oikeeta reunaa vähä jyrkempää reittiä ylös, mut ei se paha ollu vaik släbäreillä meni.

Putous kolme

Putos kolme

Ylimpään siis matka kävi, kyllä tää ehdottomasti kandes kivuta, koska pääs kattelee ton aikasemman ylhäältä päin. Lie sit oisko jopa sadekaudella mahollista hypätä tosta alas, se ois ihan makee kokeilla. Kiva pikku mesta tuokin viimenen, siinä ois vähä syvempää ollu mis ois voinu uida, mut aika likanen vesi. Ei siis pokkaa.

Putous yksi

Putous yksi

Tää oli nyt sit se alimpana oleva ja kappas hyvin hieno sekin. Oli hyvä säästellä tää vikaks ku alko olee sen verran kova hiki päällä et pääs kunnon pooliin pulahtaa. Tossa oli jo syvyyttä ni oikeen hyvä spotti viilennellä. Vesi oli mukavan viileetä, mut silti tosi lämmintä. Siellä oli muutama isompiki fisu mukana porskuttelemassa. Kandee mennä tässä järjestyksessä jos tulee joskus käytyä.

Ton Pling Waterfall

4. Ton Pling Waterfall

Ton Plingille oli aika helppo mennä ja se on Khao Lakin eteläosassa. Lähellä Small sunny beachiä, kätevä esim käydä samalla kurkkaa jos siellä on. Tännekki pääs ihan 20metrin päähän skodulla ja tollanen nopea pikkupaikka. Tuli siinäkin toki uimassa käytyä, pääsee kivasti tohon putouksen alle missä syvempää ja jos vähän kapuaa alaspäin ni tollasia hyviä pooleja. Päivänpäätteeks pikavisiitti ossa oli vielä iha jees, ei ois enempää oikeestaa jaksanukkaan.

Kaikin puolin hiton jees päivä käydä vähä patikoimassa, uimassa viileissä pooleissa ja nähtävää riitti paljon. Suosittelen! Lisää kuvia voi tseggaa Intragramista @jykaventures

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *