Matkakertomuksia,  Thaimaa

Kaverin synttäreille Phukettiin

No nyt on nähty Malesiaa ja varmasti sinne kyllä tulen palaamaan. Vielä on paikkoja mihin tutustua ja nähtävää riittää tässä maassa loputtomiin. Ehkä ensi kerralla sitten vaikka tutustumaan Borneoon ja Perhentian saarien vedenalaiseen maailmaan. Nyt oli kuitenkin aika vaihtaa maisemaa ja Ipohista bussilla Kuala Lumpurin kentälle. Päätin painella takasin Phukettiin kun kaverini Romin synttärit oli tulossa. Buukkasin halvan huoneen muutamaksi yöksi Patongilta ja ei muuta kun kemuilemaan. Paikalliset synttärit Thaimaassa, no sehän sisältää hyvää ruokaa ja tietysti paljon juomista. Alotettiin aika myöhään illalla ja meininki jatkuikin aamu 9 asti. Siellä jo porukkaa paineli rannalle kun ite käveli hotellille päin nukkumaan. aika perus kyllä Thaimaassa kun paikallisten kanssa lähtee iltaa viettämään.

Juhlat oli Romin vanhan työpaikan, eli yhden intialaisen ravintola yläkerran privaatti tiloissa. Musiikki välillä niin kovalla että ei meinannu ajatuksiaan kuulla, mut ei se menoa haittaa. Tanssit kesti tosiaan koko yön ja porukkaakin oli mukavasti paikalla. Hauska paikallinen tapa on synttärisankarille nitoa kaulaan seteleitä synttärilahjaksi. Kyllähän siinä lopulta aika hyvä potti olikin! Vielä paljon oonnea ystäväni Rom!

Pieni huilaustauko tekee hyvää

Mietin että täällä kun kerta vanhoilla hoodeilla on Patongilla niin kaipa tähän voisi hetkeksi jäädäkkin. Kattelin mitähän maksais vähän paremman tason hotelli jos vaikka ottas hetken ihan rennosti. No eihän se paljoa maksanu… 120 € sain viikon hyvästä hotellista Club Bamboo Boutique Resort ja aamupalakin sisälty hintaan. Eihän siinä voinu muuta kun tarttua tarjoukseen ja varasin majotuksen. Siinä menikin muutama päivä ihan altaalla chillatessa ja ei sen kummempia tehdessä.. Välillä on hyvä reissaajankin vähän pysähtyä ja jos se tälläsillä puittella näin halvalla onnistuu niin miksi ei. Vertauksena high seasonin aikaan vastaava maksaa noin 550 €.

Vältä Phi Phi saarten päiväretkeä

Ei tiiä miks mut tuli varattua päiväretki Phi Phi saarille, johon sisälty venereissut eri kohteisiin, snorklausta, lounas ja kuljetukset. Noh tän saman reissun olin toki tehnyt 14 vuotta sitten joten osas tietty vähän odottaa että mitä on tiedossa. Ei se ainakaan parempaan suuntaa oo menny, päinvastoin. Speedboatteja on kaikki paikat aivan täynnä, ihmisiä tuhansia samoissa kohteissa, vedet likasia ja aikamoista turistirysä paikkaa vain tarjolla. Retki ei myöskään ollu muuttunu käytännössä yhtään 14 vuoden aikana. Yhtenä erittäin hienona muutoksena on “The Beach” elokuvasta tutuksi tullut Maya Bay, enää speed boatit ei päässy poukamaan ajamaan vaan joutui jäämään saaren toiselle puolelle, jostä käveltiin Maya baylle. Alue oli todella rauhottunut ja nyt sitä oli oikeesti kiva katsoa. Vesi kirkasta ja varmasti myös paljon elämää nykyään! Kuitenkin mukavasti päivä siinä meni ja muutama uusi tuttukin tietysti tuli.

Paikallinen viskikoju

Rom perusti muutama vuosi sitten pienen viskikojun Chalongin sataman lähettyville. Kojussa myynnissä on paikallisen valmistamaa viskiä. Viskissä on hieman hunajaa, joten se on vähän makeahkoa. Tähän lisättiin myös joitakin yrttejä ja sen huomasi mausta, vaikka yrttejä en tunnistanutkaan. Maku yllätti suuresti, ei yhtään liian vahvaa ja todella hyvää. Siinä paikallisten kanssa tulikin sitten nautittua “muutama” lasillinen ja mikä hienointa, olisko sitten yrttien ja hunajan takia krapulaa ei seuraavana päivänä ollut ollenkaan! Kojusta voi ostaa viskiä laseittain, pienissä tai isommissa pulloissa ja hintakin on todella matala. Erittäin mukava hengailla paikallisten kanssa, aina ei samaa kieltä löydy mutta hei siihenhän se viski auttaa, vedetään vaikka käsimerkeillä tai tulkaten!

2 Comments

  • Mikko / Matkalla Missä Milloinkin

    Iso suositus Borneolle, viihdyttiin siellä oikein hyvin. Varmasti tulee käytyä toisenkin kerran. Perhentian kiinnostaisi myös itseäni erityisesti snorklauksen osalta, koska yleisesti kai sanotaan, että se on Malesian yksi parhaista, ellei paras snorklauspaikka.

    • jykaventures

      Joo Borneo ja Perhentian on molemmat listalla seuraavan kerran kun Malesiaan menen, varmaan tossa vuodenvaihteessa! Perhentianilla piti kävästäkkin, mutta vauhtui lennossa Tioman saareen. Uskomattomat snorklaus ja sukelluspaikat sielläkin

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *