Indonesia,  Matkakertomuksia,  Sukellus & Snorklaus

Yllättävä matkasuunnitelmien muutos

Phuketista palailin Kuala Lumpuriin, oli tarkotus hoitaa kuukauden viisumi Vietnamiin ja tavata Moritz siellä. Kerkesin siinä jo viisumit maksella ja täytellä hakemuksen. Yleensä käsittelyyn menee kolme arkipäivää. Ei alkanut viisumia näkymään ja mietitytti että tuleekohan lie. No siinä tulikin sitten aika suunnitelmat muuttava viesti. Meinaan Indoneesia oli juuri poistanut kaikki koronarajotukset ja maahan pääsee taas täysin vapaasti! Tämäkös se nosti hirveän hymyn huulille koska Indoneesia oli itsellä tälle reissulle se kohde mihin halus eniten päästä ja nyt se onkin mahdollista.

Eipä siinä sitten muuta ku kaikki suunnitelmat uusiks, Moritzille tietty oli tämä vaihto okei koska hänkin Indoneesian halus päästä näkemään. Viestistä noin puoli tuntia niin mulla oli jo lentolippu ostettu Balille ja lähtö seuraavana päivänä. Eikös sitten juuri ku oli lentoliput ostanu ni sähköpostiin pamahti Vietnamin viisumi. Se sai kuitenkin nyt tällä kertaa jäädä ja matka kohti Indoneesia sai alkaa! Fiilis oli aika huikea! Näin sitä vaan sanotaan että kun jaksaa olla tarpeeks hyvä ihmisille niin kyllä se Karma palkitsee! Pääs sittenkin synttäreitä viettämään Balille.

Tuli siinä odotellessa myös ostettua DJI Osmo Action 3 kamera. Malesiassa kun elektroniikka on halpaa verovapauden takia, niin sieltähän näitä on hyvä ja halpa ostaa. Otin myös sukellukseen sopivat lisävarusteet, niin pääsee sitten kunnolla kuvaamaan myös veden alla.

Ekat päivät Balilla

Bookkasin siitä itelleni huoneen viideks yöks Kutan alueelta. Ihan ok ja halpa huone ja uima-allas löyty. Yllättävää oli itelle kuinka pieniä katuja Bali on täynnä ja kuinka hiton paljon siellä on väkeä. Ruuhkat on järkyttäviä ja meteli sitäkin kovempi. Oli jotenkin siinä käsityksessä että Bali olis aika rauhallinen paikka, toki varmasti sitä se on ollutkin, mutta turismi vaan paikkoja kasvattaa. Kuitenkin paljon siellä on myös näkemistä. Siinä kun yksin on niin tuli monena iltana istuttua Turtle Barissa ja miksipä ei. Joka ilta live musaa veti Remmy ja oli siellä pari Cabaret Showtakin. Remmy on kyllä mahtava viihdyttäjä joka saa yleisön erittäin hyvin mukaan ja tunnelma iltasin on huikea. Kiitos siitä! Turtle Bar on hyvin Ausseja vetävä paikka, joten siinä tulikin monta uutta Australialaista kaveria. Hei nyt onkin sitten monta paikkaa missä yöpyä kun menee siellä käymää. Niin pohjosessa, idässä, etelässä kun lännessäkin!

Sukellusreissu Tulambeniin

Siinä ootellessa aattelin et voishan sitä vaikka yhen sukellusreissun käydä vetämässä. Kutan alueella ei montaa sukellusfirmaa ollu joten sen ettimiseen ei paljoo vaivaa tarvinnu käyttää, toinen tarjosi kolme sukellusta samaan hintaan kahden sijaan joten otin tietty sen. Kohteeksi valittiin Tulamben, joka sijaitsee Balin koilisosassa. Kohteessa on noin 50m syvä drop-off, coral garden ja suurimpana nähtävyytenä USAT Liberty hylky toisen maailmansodan ajalta.

Kävi todella hyvä tuuri sillä retkellä ei ollut muita Advanced lisenssin omaavia, joten sain sitten itelleni oman Dive Masterin ja mentiin sukellukset kahestaan. Ei ollut ketään hidastamassa menoa ja saatiin rauhassa käydä paikat läpi. Pääsi siinä hyvin testaamaan uutta kameraa ja mikä parasta DM myös kuvas paljon materiaalia mun sukelluksista ja osas ettiä myös nähtävää pienistä koloista yms.

Hylky itessään oli mahtavan näkönen, niin pitkään siellä olleena olikin jo hyvin korallisoitunu ja hajonnu pienempiin osiin. Mentiin myös hylyn sisälle jossa DM tunki mut pieneen putkeen, mihin juuri ja juuri mahtu ja pelkät räpylät jäi ulkopuolelle. Joo ei onneks iskeny ahtaanpaikan kammo liian pahasti päälle hahaha! Hän näytti vaan että katso alas päin. No tietty putkessa pilkkopimeetä mutta kun katto alas niin siellä oli paljon Flashlight kaloja jotka loi oman valon. Aika huikeen näköstä, ihan ku tähdet ois lennelly ympäriinsä. Tähän mennessä kyllä ehdottomasti paras sukelluskokemus!

2 Comments

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *