Malesia,  Matkakertomuksia,  Ruoka

Penang ja muutamia nähtävyyksiä

Penang missä suurimma osan ajasta tuli vietettyä George Townissa kun siellä olin vapaaehtoistöissä. George Town on hyvin vilkas Penangin pääkaupunki. Bussilla liikkuminen oli hyvin helppoa käyttämällä Movit appiä ja hinta matkoille pyöri siinä 20-60 sentin välissä. Penangin saaren ympäristössä harmikseen ei oikeen voinut / kannattanut uida. Vesi oli tosi sakeeta ja aluella on paljon vaarallisia meduusoita, tää tuli vähän yllätyksenä kun ajattelin että Kuala Lumpurin jälkeen ois taas päässy vähän uimaan ja rannalle oleskelemaan. Keskityin sitten enemmän muihin nähtävyyksiin ja ensinnäkin ruokatarjontaan, joka Penangissa on erittäin hyvä ja laaja. Katukeittiöitä on joka puolella ja erilaisia ravintoloita, pää osin Malesialaisia, Intialaisia ja Kiinalaisia. Toki myös länsimaista ruokaa löytyy jos nyt joku sitä haluaa Aasiassa syödä, minä en.

Red Garden

Mieluisimaksi paikaksi kehkeyty Red Gardenin food court. Valinnanvaraa siellä oli vähän joka lähtöön, Paikallista, Thaimaalaista, Kiinalaista, Vietnamilaista, Korealaista, Japanilaista ja kaikkea siltä väliltä. Aterioiden hinnat pyörii siinä 1-4 euron välissä, joten ei siellä paljoa saa budjettia tuhlattua. Iltasin Red Gardenissa on myös erilaisia esityksiä ja live musiikkia. Eipä ihme että tulikin sitten syötyä useimpina iltoina siellä. Pöytiä on lukematon määrä ja pöydät on merkattu numeroilla. Kun menee kojusta tilaamaan jotaan, sanoo vaan pöydän numeron ja ruoka tuodaan sinne, se myös maksetaan vasta kun sen on saanut.

Tropical Spice Garden

Lähettiin parin muun vapaaehtoistyöntekijän kanssa kattomaan Tropical Spice Garden. Viidakon viereen tehty puutarha missä on erilaisia mausteita ja kasveja. Alueen kävelee läpi noin reilussa tunnissa, riippuu tietysti kuinka paljon kasvesta haluaa lukea ja niitä ihastella. Yläpäässä puutarhaa on pieni puro missä on myös “Fish Spa”, jalat kun tunkee sisään niin sadat pikkukalat tulee näykkimään kuollutta ihoa jaloista. Näitä toki löytyy kaupallisessa tarkotuksessaan monesta paikasta, mut oli tää mukavampi noin luonnon keskellä.

Ylä osassa on myös “Poisonous herbs” -alue. Siellä hyvinkin normaalin näkösiä kasveja mutta kuitenkin myrkyllisiä. Kehottivat olla koskematta ja me toteltiin. Kaikista näistä kasveista oli myös hyvin tietoa miten ne on myrkyllisiä, miten niitä on käytetty ja mitä käy jos koskee tai syö. Melko ärhäköitä osa, lie oisiko pitänyt ottaa matkaan muutama jos rupee matkaseura ärsyttää! No ei vaan vitsi vitsi 😀

Jos hieno luonto ja kasvit kiinnostaa niin kyllä tää on ihan näkemisen arvonen paikka. Hintakaan nyt ei muihin nähtävyyksiin ollut hirveän paha, 30 ringgettiä, eli noin 6 euroa. Kandee ottaa hyttyskarkotetta mukaan!

Botanical Garden

Seuraavana päivänä sitten vähän lisää luontoa kattomaan ja mentiin Botanical Gardeniin. Ei kannata olla yhtä fiksu kun me ja lähteä sinne iltapäivällä ku on kaikista kuumin aika päivästä. Aikamoisen hien siinä sai aikaan. Tämä alue on huomattavasti isompi kun Tropical Spice Garden ja näkemistä riittää paljon. Meillä meni koko alueen läpi kävelemiseen noin parisen tuntia. Japanilainen puutarha alussa ei näyttänyt ihan parastaan, mutta hieno se oli silti ja jokunen isompi liskokin siellä paineli menemään.

Täältäkin löytyy mausteille oma alue, mutta siellä ei kyllä hirveästi näkemistä. Botanicalia kun katsoo kokonaisuutena niin sillon sen tuo parhaat puolensa esiin. Taaimmasta osasta löytyvä Secret Garden on kyllä mahtava huipennus alueelle. Siellä laskeutuu pieni joki ja vesiputous. Kuivan kauden takia kuitenkaan nyt ei vettä juuri ollut, silti erittäin hieno paikka ja mukava kävellä metsän keskellä. Ilma on myös todella kostea ja trooppinen.

Takasin tullessa tuli vastaan myös paljon apinoita, niitä löytyy parkkipaikan läheisyydestä. Nää ei ollut ainakaan yhtään agressiivisia niin kun monessa paikassa saattaa olla. Kaikki lähtee mikä käsissä on, varsinkin jos ruokaa sattuu olemaan mukana. Muutama pikku apina siinä puussa naposteli jotaan kasveja ja ihmetteli vaan et mitä hittoa toi äijä tossa oikeen kuvailee 😀

Antarabangsa Enterprise – Halpaa olutta

Penangissa niin kuin Malesiassa yleensäkkin alkoholijuomat on melko kalliita suhteessa esim. ruokaan. Baarissa pieni olut 0,25L on Happy Hour aikaan yleensä noin 10 ringgettiä, mikä on about 2 euroa. Iso tuoppi siis pyörii 4 euron hintaluokassa. Iltasin pieni voi olla jopa lähempänä 4 euroa. Ei ihan vastaa muuta hintatasoa.

Noh kuitenkin yksi kaveri suositteli Ko Phayamilla että kannattaa käydä Antarabangsa Enterprisessä jos haluaa halpaa olutta ja siellä se sitte olikin. Paikka on lähinnä lähialuiden ravintoloiden ja baarien tukkumyymälä. Kuitenkin heillä on kolme isoa kylmiötä täynnä irtonaisia juomia. Oluissa valinnanvaraa on todella paljon ja löytyy vaikka mitä eurooppalaisia erikoisoluita ja nämä siis todella halpaan hintaan verrattuna muihin paikkoihin. Esim. 0,5L Chang maksaa vain vähän reilu euron, erikoisoluita saa 2-3 euron hintaan.

Hiellä ei niin sanottua baaria ole, mutta sitä mukaan kun porukkaa tulee voi hakea tuoleja ja jakkaroita, joilta löytyy pilvinpimein. Tuoleja aletaan vaan kasaamaan kaupan läheisyyteen tielle ja loppu illasta koko katu onkin aivan täynnä väkeä, niin paikallisia kuin muun maalaisiakin. Tämä on mahtava paikka tutustua erilaisiin ihmisiin ja sieltä monta uutta kaveria tulikin. Yhtenä iltana jopa yks kaveri tuli kitaran kanssa ja siinäkös sitte soiteltii ja laulettiin koko ilta. Ehdottomasti omalta osalta Penangin makein paikka, täällä kulttuurit kohtaa ja saa kulla mahtavia tarinoita. Ihan must jos meinaat Penangiin joskus mennä!

Lue lisää Penangista Matkavinkeistä!

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *