Asuminen,  Malesia,  Matkakertomuksia

Langkawi – Kaikille jotain

Penangin pienen työrupeaman jälkeen päätin painella Langkawin saarelle, pari työkaveria James ja Hannah oli myös lähössä sinne niin mukava saada vähän matkaseuraa. Jostain syystä tarjolla ei ollut lauttaa jolla muutamassa tunnissa olisi kätevästi päässyt saarelle. Otin siis lennon Penangista Langkawille, tämä olikin elämäni lyhin lento ja kesti vain 35 minuuttia. Kuitenkin juuri ennen lähtöä tuli todella iso sadekuuro ja lento myöhästyi yli 1,5 tunnilla. Sateet täällä päin ei yleensä kauaa kestä, mutta vettä tulee sitäkin enemmän. Kentällä oli parhaimmillaan varmasti reilu 5 sentin vesikerros. Siinä ois pitäny vesitaso olla jos ois ilmaan halunnu.

Majottauduin ensin Corrie Charlet hotellissa joka oli suoraan rannalla, aika jännä että perhehuoneen varaaminen oli puolet halvempi kun kahen hengen huone. Bookkasin sitten sen, mutta perille päästyä he kysy kumman haluan ja otin kuitenkin kahen hengen huoneen koska se oli suoraan uima-altaalla. Siitä oli aina nopee pulahtaa ja rannallekkaan ei ollu matkaa kun 50 metriä. Vuokrasin heti skootterin, että pääsee näkemään paikkoja kunnolla ja liikkuminen on helppoa. Saari on kuitenkin sen verta iso että kävelemällä ei oikeen hyvin pääse liikkumaan ja julkinen liikennekkin melko kehno. Takseilla meneminen tulisi taas aika kalliiks.

Langkawi Wildlife Park

Skootteri kun oli kerta alla, niin ei muuta kun ajelemaan ympäri saarta. Tiethän siellä tuntui olevan todella hyvässä kunnossa melkein joka puolella, joten ajaminen on hyvin mukavaa. Ajattelin että voisin käydä kurkkaamassa vähän eläimiä kun niitä ei vielä reissulla ollu hirveesti kateltu. 30min ajomatka Pantai Tengahilta taittu mukavasti ja saavuin Langkawi Wildlife Parkkiin. Sisäänpääsy lippu on 50 ringgettiä vastaa noin 10 euroa. Lisämaksusta olis voinu ostaa pussillisen ruokaa mitä voi syöttää eläimille, jätin itse tällä kertaa ostamatta. Wildlife park oli melko pieni, mutta ihan kiva pyörähtää läpi. Enimmäkseen sieltä löyty hienoja lintuja ja muutamia muita otuksia. Ehkä enemmän tollanen perheille sopiva kohde, mutta kyllä siellä aikuinenkin pyörähtää 😊

Durian perangin Waterfalls

Vesiputouksihan se taas teki mieli lähteä katsomaan joten kurkkasin mistä moisia löytyy. Saaren pohjoisosassa olevalla Durian Perangin vesiputouksella kuulemma vielä sentäs vähän vettä löytyy vaikka ei paljoa ollut satanut. Sinne siis! Parkkipaikka on aivan putouksen loppuosan vieressä joten isompaa patikointia ei tarvitse tehdä. Alussa on pieni kylämainen alue jossa pieniaaä katoksissa voinee istuu ja vaikka vetästä eväät. Paljon siellä paikallisia olikin viettämässä aikaa. Vesiputouksen oikeata puolta pääsee kiipeemään ylöspäin, portaat ovat melko jyrkät mutta hyvässä kunnossa kuitenki. N. 50 metriä nousua ja tulee pienempi pooli missä olikin lapsia uimassa. Siitä vielä ehkä 100 metriä ylös löyty pääkohde. Mukava kaatosade siinä kiivetessä yllätti ni pitihän se painella uimaan ku kerta märkä oli jo muutenkin ja mukava hiekkapohja. Suositelva kohde kyllä käydä kattomassa jos Langkawilla oleskelee, kipuaminen ylös kävi hyvästä kuntoilusta ja ehdottomasti sen arvonen!

Gunung Raya

Isomman tien varrelta käännytään Gunung Rayalle jonne ajelee siitä noin 20 minuuttia kiemurtelevaa tietä ylös. Ajomatka oli todella mukava sillä se menee viidakon keskellä jossa viileä ja raikas ilma. Välillä vastaan tulee apinoita ja näköalat on hiukeat joka puolelle. Tääl tulikin sitten käytyä kaks kertaa. Eka päivällä ajelin yksikseni ja kirkkaalla ilmalla on kyllä huikeat maisemat, tultiin vielä kavereiden kanssa toisen kerran kattomaan auringonlaskua, aivan mahtava sieltä käsin! Korkein kohta Gunungilla on n. 880m. Kandee siis mennä jos skootteri on käytössä!

Nightmarketit

Langkawilla löytyy jokaisena päivänä Nightmarket mistä löytyy paljon erilaista syömistä ja toki vähän myös vaatteita yms. Suurimmat matketit ovat viikonloppuisin missä valikoimaa on eniten. Näistä kojuista on hyvä ostaa eväät esim. kämpille missä niitä voi nautiskella. Alueilla ei yleensäkkään ole paikkoja missä syödä vaan juurikin sieltä haetaan kaikki takeawaynä. Hinnat ovat todella halpoja ja ruuat törkeen hyviä! Viidellä eurolla kun ostin setin ni söin sitä vielä koko seuraavan päivän!

Crocodile Adventureland

Kävin kurkkaa myös Crocodile Adventurelandin, noh ehkä huonoon aikaa kun oli just kaikki ruokinnat loppunu. Tänne siis kandee mennä n.10-11 aikaan aamupäivästä kun alkaa pikkuhiljaa eri ruokinnat ja infoa sisältävät tapahtumat. Sisäänpääsy ilman aktiviteettejä oli 48 ringgettiä eli sen noin 10 euroa. Lisämaksusta sitte ois päässy ruokkimaan krokodiilejä ja vaikka mitä. Vetelin aika nopee mestan läpi, mut kyllähän aina kaikki elukat kiinnostaa. Paljon eri krokotiilejä ja suurin tais ollakkin melkein 10 metriä pitkä.

Langkawi Skybridge Cable Car ja Oriental village

Varmaan sitten se Langkawin kuuluisin nähtävyys on Skybridge, sinne nouseva köysirata ja sen alapuolella sijaitseva Oriental Village. Omasta mielestä kyllä oriental village oli aika turistipaikaksi tehty. “Keinotekonen” kylä missä kaikkea maksullista tekemistä ja kallista ruokaa.. Mut ylös vuorille kandee mennä, näköalat on aikamoisen huikeat. Käysirata nousee jyrkkää rinnettä ylös ja ylhäällä on muutama näköalatorni sekä Sky Bridge. Ylös kun pääs ni kyllä siinä vähä sanattomaks meni, niin makeen näköstä! Sky Bridgellä en kävässy kun just sillon tuli isot pilvet ja ei sieltä ois oikeen mitään nähnyt. Tää ei oo ihan niin korkea kun Gunung Raya, mutta ylhäältä näkee joka suuntaan ja siis enemmän nähtävää.

Live musiikki Istambul ja Rockefellers

Livemusan ystävänä tietenkin aina koitan löytää iltasin livemusaa, mieluiten akustista missä vielä kuulee jutella ihmisten kanssa ja vähän rennompi meininki. Rockefellers baarissa on joka ilta live musiikkia. Yleensä joku bändi mikä vaihtelee, ekoina iltoina kun kävin niin bändi ei ollut kummonen, mutta sitte tuli kolmen äijän akustinen bändi. Kitaristi taiteili mahtavia sooloja akustisella kitaralla ja laulajalla uskomattomat kompit Cajon rummulla. Kovia biisejä ja mahtava lauluääni solistilla. Rock n’ roll! Yhtenä iltana ajelin Istambul ravintolan ja katoin et perkele tuollahan joku soittaa skebaa ja laulaa. No eikös jarrut pohjaan ja sinne kuuntelee. Tuli sitte tän paikallisen artistin ja hänen ranskalaisen tyttöystävän kanssa hengailtua siinä monena iltana ja pääshän se suomipoikakin vähän lavalle esiintyy! Varastosta löyty myös Cajon niin pääs myös komppaamaan taustalle. Ja mikä parasta, musiikkihan yhdistää ihmisiä niin siinä tulikin tutustuttua moneen muuhun samalla!

Lopuksi

Vielä näin lopuks mietelmät Langkawista. Saari sopii mun mielestä hyvin kaikille ja tekemistä riittää paljon, tää vois siis esim. olla vaikka hyvä ensimmäinen kohde jos ei ennen oo Malesiassa käyny. Langkawi on myös verovapaata aluetta, joten alkoholikin on täällä paljon halvempaa kun muualla Malesiassa missä se on suht kallista. Ruokapaikat vaihtelee tosi paljon hinnoissa, jos ayö turistiravintolassa niin siitä saa kyllä maksaa. Sitten taas löytyy paljon paikkoja miatä ruuat saa 1-3 eurolla. Kandee vähän siia kattoa mihin menee. Valikoimaa on pilvinpimein.

Skootteri tosian kannattaa ehdottomasti vuokrata, sillä pääsee todella hyvin näkemään koko saaren! Pettymykseks snorklaukseen vedet oli turhan sameita, mutta jos ei liian sameeta oo niin snorklausreissuja voi tehä lähi saarille ja miksei jopa sukeltelemaan! Iso kiitos uusille ja vanhoillekkin kavereille ajasta täällä! Viikon sijaan tulikin oltua kaks viikkoa.

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *