Matkakertomuksia,  Thaimaa

Vanhoja tuttuja moikkaamassa

Kerrotaas tässä nyt vielä vähän taustoja Thaimaasta, tai siis omia taustoja. Aloitin siis tämän Aasian vallotuksen ihan tarkotuksella Thaimaasta ja vielä tarkemmin Phuketista, koska vanhoja tuttuja moikkaamassa piti tietenkin käydä. Olin 2009-2010 ja 2010-2011 talvet täällä töissä. Opiskelin sillon merkonomiksi ja oli tulossa 3kk työharjottelujakso talvella. Noh tuumasin siinä et ei ny yhtään huvita täällä olla vaan kattelempa jos pääsis sen tekemään johkin lämpimään. Sainkin sitten hyvän ystäväni Saran ideaan mukaan ja näin ollakkaan löydettiin paikka suomalaisesta ravintolasta Thaimaassa, nimeltään Midnight Sun. Siellä sitten meni ensimmäinen talvi hemmetin hyvin ja kokemus oli aivan mahtava. Seuraavana vuonna oli tulossa uus harjottelu ja päätin että lähen vaikka yksin uudestaan jos ei muuta ja niinhän mä sitten tein ja lähdin.

Työn mitä tein olin ravintolassa vähän niinkun vanhan ajan hovimestari, viihdytin asiakkaita ja varmistin että kaikki oli kunnossa. Samalla tuli tietysti autettua henkilökuntaa jos oli kiireinen päivä. Pidettiin Aurinkomatkoille tervetuloillallisia, asiakkaat siis kun oli tullut kohteeseen, seuraavana iltana tulivat mun vetämään illalliseen, missä kaikki pääs maistelemaan erilaisia thaimaalaisia ruokia ja kerroin meiningistä täällä. Samalla vähän kitaraa laulua ja yhteistä aikaa. Oli muuten kivoja iltoja ja sai paljon kiitosta. Moni sanokin että ei niin helposti ois uskaltanu lähtee kokeilee paikallia ruokia jos ei ois tota ensin käynyt. Job well done! Tein myös kalareissuopas hommia toisena vuotena ja nekin oli kyllä mahtavia päiviä. Koko päivä veneellä kalastaen, yleisesti suomalaisten asiakkaiden kanssa. Oma eka reissu olikin aika huikea kun tehtiin silloinen kalafirman ennätys. Kolme isoa purjekalaa ja 60 tonnnikalaa. Voin sanoa että oli aika hulpea meininki!

Janne, vanha pomoni!

Noh vieläkin nämä kalareissut pyörii ja vanhalta pomoltahan niitä voi kysellä jos haluaa lähteä. Jannelta meinaan! Midnight Sun facebookista saa lisää tietoa. Ravintoloitahan ei nykyään siis ole. Kyllähän se nyt siis oli reissu alotettava näin että tullaan vanhoille hoodeille tuttuja näkemään, Bang Taolla Phuketissa pieni rantapaikka löytyy mistä tämänkin kaverin vielä pystyi löytämään. Mukava jälleennäkeminen ja hei eihän sitä tiedä jos mut löytää ens talvena kalaoppaan hommista, tulkaahan messiin! Mutta vielä viimeisenä mutta ei todellakaan vähäisempänä hyvä ystäväni Rom joka myös ravintolassa oli töissä. Meistä tuli lopun elämän kavereita näiden muutaman työharjoittelun saattamana!

Phii Rom!

Tästä meininki jatkuu sitten Khao Lakiiin tekemään sukelluskorttia! Senkin ny vihdoin saa suoritettua… Tulipahan odotettua liikaa, mutta hei kaikki tapahtuu juuri silloin kun niiden pitääkin tapahtua! Ei katsota menneisyyteen vaan eletään hetkessä.

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *