Ruoka,  Thaimaa

Paras tapa syödä Thaimaassa

Ruokahan nyt Thaimaassa on todella hyvää ja halpaa, kaikkiahan sen tietää. Mutta tiedättekö tätä, meinaan moni ei ja ainakin omasta mielestäni tämä on halvin (määrään, laatuun ja raaka-aineisiin nähden) tapa syödä thaimaassa erittäin hyivin ja monipuolisesti. Eli, mikä se on? No tietenkin paikallinen buffet, jossa kaikki raaka-aineet on raakoja ja ne kokataan pöydässä itse hiilillä varustetulla paistimella ja keittimellä. Ja hei ei hätää, ei siinä tarvii mikään master chef olla että homma hoituu. Senkun paistelee tuotteet ja ympärillä olevaan keitto-osaan voi heitellä nuudelit, kasvikset, äyriäiset yms. Tältä se näyttää:

Ei tossa vasemmalla olevassa vehkessä on keskellä paisto-osa missä voi pienempiä lihoja yms kärtsätä. Sivuilla keittovesi, mihin voi tosiaan sitten laitella kaikkea keittymään. Oikeella olevaan sitten ihan vaan laitellaan paistumaan kaikennäköstä, tuossa ny kuvassa täynnä järvikrapuja, merirapuja, erilaisia. Tämähän ei sitten ole mikään “hei mennään nyt nopeesti tohon vetää jotkut mätöt” tyylinen ruokailu. Vaan tapana on istua monta tuntia, syödään rauhassa ja juodaan juomia. Aivan paras tapa viettää iltaa ja täähän just onkin sosiaalista syömistä, enemmän kun suomi tyyliin kaikilla oma lautanen ja vedetään mätöt naamaan mahollisimman nopeesti. Mitään aikarajaa tai määrä rajaahan ei ole, vaan saat istua vaikka koko illan ja syödä samalla.

Valikoimaan sisältyy ihan älytön määrä kaikkea. On kanaa, possua, nautaa, maksaa, kalaa, kasviksia, rapuja, sieniä, kastikkeita, etanoita, simpukoita ja vaikka mitä. Että tavallaan jos miettii kala- tai äyriäisruuan hintaa täällä. Voit vetää vaikka pelkästään niitä niin paljon kun haluat samalla hinnalla. Mistään et moista diiliä muualta saa!

Noh mitä tää nyt sitten maksaa? No sehän maksoi noin 9 euroa per henkilö. Ei siis mitään jos istut koko illan ja syöt näitä ei niin halpoja mereneläviä, sekä muuta mitä nyt tarjottimelle tarttuukaan. Muistan kyllä vielä yli 10 vuotta sitten kun tää sama lysti maksoi noin 3-4 euroa, sekös jos halpaa olikin. Nyt on vähän inflaatio näihin iskenyt. Suosittelen silti kokeilemaan, et tule pettymään!

Aivan törkeen hyvää rapua, try it!

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *