Malesia,  Matkakertomuksia,  Ruoka

Cameron Highlands ja huikeat maisemat

Kaveri Moritz halusi lähteä kurkkaamaan Cameron Highlandsia ja onhan siitä niin moni puhunutkin hyvää, että pitihän se lähteä. Cameron Highlands sijaitsee Malesian pohjois osassa aika keskellä mannerta. Korkeus vaihtelee noin 800-1600 metriä meren pinnan yläpuolelta. Meidän majotus oli n. 1500 metrin korkeudessa. Cameronille onkin hyvä tulla vähän viilentymään kuumien rantojen jälkeen. Ilmasto on sellanen mukavan viileinen, mutta silti lämmin. Oikeestaan hyvin saman tyyppinen kun suomen kesä. Cameronilla viljellään paljon teetä ja mansikoita. Niiltä ei siis voi välttyä siellä vieraillessa.

Cameronille menee vain yksi tie ja siitä lähtee vain pieniä teitä kyliin ja eri paikkoihin. Tämä sitten tarkotti sitä että ruuhkat oli aika huikeita. Oltiin vielä paikallisten lomien aikaan joten ihmisiä oli todella paljon. Ruuhka kiemurteli Cameronin läpi ja oli monia kilometrejä pitkä. Autolla siis saa varautua istumaan ruuhkassa todella pitkään. Siksi kannattaakin ehdottomasti vuokrata skootteri. Sillä pääsee kätevästi tienreunaa pitkin ohittamaan koko ruuhkan. Ei ehkä mukavinta ajamista, mutta kuitenkin aikaa säästyy todella paljon. Arkkitehtuuri Cameronilla on hyvin eurooppatyylistä joten välillä melkein luuli olevansa enemminkin vuorilla jossakin keskieuroopassa. Me majotuttiin hostellissa mille hintaa tuli sellanen 8 euroa yöltä. Todella hyvän laatunen ja punkatkin ei ollu vaa kerrossängyt vaan oli vähän enempi omaa rauhaa. Vähän niinkun kapselihotellit.

Meitä luullaan aina veljeksiksi, miksiköhän?

Bharat Tea Plantations ja BOH Tea Centre

Eli näiltä tee viljelmiltähän on mahdoton välttyä Cameronilla. Otettiin siis skodut alle ja lähettiin kurkkaamaan millasia on tarjolla. Bharat Tealle, toiselta nimelätään Cameron Valley Tea saa kulkupelin jätettyä ylös mäelle ja lippu maksaa aluelle vain 4 ringettiä. Tämä siis jos kävelee mäen itse alas ja kipuaa ylös. Kuljetuskin löytyy isolla golf autolla, mutta sillon hinta nousi jo olikohan 15 ringettiin. Ei tuo paha matka ole kävellä. Sen enempää hienouksia paikasta ei löydä, mutta tee viljemät ja näkymä on aivan huikea, eli tänne ehdottomasti kannattaa mennä. Alhaalla on myös pieni vesiputous mikä on hyvin hienon näköinen. Hintaansa nähden oli kyllä siis hyvä kokemus.

BOH Tea Centrelle ajelee pikkusia teitä vähän pidemmän matkaa. BOHille noustaan pienet portaat ylös ja sieltä löyty iso kahvila mistä saa pientä syömistä ja maistella eri tee lajeja. Toki hintaakin sitten turisti paikalla on paljon. Tilan eri tee paketteja ja matkamuistoja voi myös ostaa kojuista. Kahvilasta kuitenkin näkymät tee plantaaseille on erittäin mahtavat. Muuten aika turistirysä paikka. Ei kuitenkaan mitään sisäänpääsyä ja otettin pannulliset teetä, mikä todellakin kyllä oli hyvää!

Mansikka ja kaktus viljelmät

Mansikoilta ei myöskään Cameronilla pysty välttymään. Niitä viljellään joka puolella ja myydään myös kojuissa. Itelle toki mansikat näin suomalaisena ei ole mikään ihmeellinen juttu, mut pitihän se yks paikka käydä kurkkaamassa. Mansikat kyllä oli melke makeita ja hyviä, mutta ei ne silti vedä vertoja suomen parhaan mansikkakauden sadoille. Toki en tiiä vaihteleeko tuolla kausittain niiden laatu ja maku. Kaktuksia viljellään myös paljon ja erilaisia kasveja myydään todella halvalla erittäin isoissa kojuissa. Nämä on myös huikean näkösiä kun kasveja on vähän joka lähtöön ja ne on hienosti myös aseteltuna. Otin ihan vaan mansikat kermavaahdolla mutta valikoimaa olis ollu pilvinpimein kaiken maailman jälkiruokamuodossa mitä mieleen voi tullakkaan.

Cameronin kaupunkialue

Suurimman kaupunki alueen läpi kulkee siis vain yksi tie ja pienempiä teitä pääsee sitten asutuksiin ja muihin. Tämä tosiaan tekee Cameronista hyvin ruuhkaisen koska autoja siellä seisoo jonossa todella paljon. Meillä oli vielä asumus ihan sen tien vieressä joten kyllähän siitä sitten meluakin vielä tuli. Käytiin yhessä kiinalaisessa Hot Pot paikassa kokeilemassa millasta se on ja ai että oli kyllä hyvää. Otettiin keitto kanayritti liemellä ja siihen iso setti eri täytteitä mitä sitten laitellaan itse kiehumaan ja syödään. Lopuks se liemi alkaa olemaan jo niin maukasta että kyllä tätä ehdotan kaikille jotka ei ole kokeillut. Mukavaa sosiaalista syömistä myös. Cameronilta löytyy myös todella paljon Steamboat ravintoloita. Idea on oikeestaan aika sama mutta ruoka tässä enempikin höyrystetään, ei keitetä. Tätä ei tullu kokeiltua, mut hitto ois kyllä pitänyt… Löytyi myös oma uusi suosikki Malesiassa, Dading Merah suoraan käännettynä ihan nautaa punaisessa kastikkeessa. Se oli vähän kun hapanimeläkastike, mutta tulisempi ja ei niin imelä. Aivan hiton hyvää!

Cameron on hyvä ja todella kaunis paikka vierailla. Se on kuitenkin melko pieni niin noin 3-4 yötä alkaa olla aika hyvä sinne. Me oltiin viikko ja välillä vähän tekeminen loppu kesken. Jos tykkää vaeltamisesta niin Cameron on ehdottomasti mahtava kohde. Löytyy helpompia ja vaikeampia reittejä todella paljon viidakon keskellä ja vuorilta. Moni sinne meneekin vaeltelemaan. Näistä kuuluisin on Mossy Forest, missä on hyviä reittejä ja luonto on todella kaunis. Tämä valitettavasti oli suurimmaksi osaksi suljettu kun oltiin, syy ei oikein auennut, mutta jätettiin sitten väliin kun skootteritkin olisi pitänyt jättää 5km päähän ja ei tiedä olisko siellä juuri mitään nähnyt. Kuitenkin kaiken kaikkiaan hyvä kokemus ja kauniit maisemat. Vuoristoteitä on myös todella kiva ajella skootterilla kun ne kiemurtelee pitkin vuoria!

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *