Etelä-Korea,  Matkakertomuksia

Soul ja viimiset päivät

Oli aika palata takasin Souliin huikeiden Gyeongjun ja Jejun jälkeen. Vielä muutama yö vielä vietettiin samassa hotellissa kun aikasemminkin Soulissa. Itse toki jäin vielä senkin jälkeen muutamaksi päiväksi hostelliin kun reissuseura lähti kohti Suomea.

Soul on kyllä hieno paikka ja nähtävää on paljon. Noin itse reppureissaajana ei hirveän pitkää pysty olemaan, kun hinnat on vähän eri luokkaa kaakkois-aasian verrattuna. Kuitenkin aion Souliin ja Etelä Koreaan palata vielä myöhemminkin. Etelä Koreassa on paljon mahdollisuuksia tehdä vapaaehtoistyötä, joista monesti vielä tarjotaan maan minimi palkkaa. Moni paikka etsii väkeä kultuurinvaihtoon, missä työ on lähinnä hengailla paikallisten kanssa, opettaa vähän englantia ja kertoa omasta kulttuurista. Samalla tietysti tapaa paljon paikallisia!

Soul Grand Park ja Soul Zoo

Yhtenä hyvänä nähtävyytenä napattiin taksi Soul Grand Parkiin josta löytyy iso eläintarha. Tämä kyllä eläinten oikeuksien puolesta oli varmasti paras eläintarha missä oon käyny. Eläimillä oli todella paljon tilaa ja monesti näkyvyyskin oli hyvin peitetty niin ettei eläimet edes vättämättä huomaa sua. Kurkit sitten vähän jonkun puskien takaa jne. Tuntui olevan kyllä moni paikka remontissa, mutta kyllä silti paljon siellä kerkes nähdä. Takasin pääsi sitten riippuhissiäpitkin maisemia katsellessa!

Soul Grand Park on erittäin iso puisto josta löytyy paljon näkemistä ja tekemistä. Kävellessä koko puisto alueen jo voi saada vietettyä yhden päivän. Alueella on esim. huvipuisto, botanical garden, leirintä-alue ja muuta näkemistä. Ehdottomasti kannattaa siis käydä vierailemassa!

Coex Aquarium

Coex Aquarium on hieman kaakkoon Soulin keskuskusta, mutta liikkuminenhan täällä sujuu myös erittäin helposti metrolla tai busseilla. Yksi isoimmista aquariumeista missä olen itse käynnyt ja jos nyt joku sattuu muistamaan/tietämään niin ne kyllä sellasia missä aina itse viihdyn. Erittäin paljon informaatiota kaikista lajeista mitä siellä löytyy ja paljon on näkemistä. Käymisen arvoinen ehdottomasti!

Cookin’ Nanta

Cookin’ Nanta on teatteriesitys jossa yhdistyy musiikki, rytmi, tanssi, komedia, akrobatia ja ruuanlaitto. Suosituin teatteri tähän löytyy Myeong Dong NANTA Theatre. Esitys ei vaadi mitään kielitaitoa ja sopii perheen nuorimmista vanhimpiin asti. Rehellisesti sanottuna olin vähän kyyninen että mitähän täältä tulee, mutta tätä oli kuitenkin kehuttu todella paljon ja kiitos Tiinalle joka sano et nyt mennään.

Esitys oli uskomattoman hauska ja näyttelijät todella taitavia! Tämä nousi kyllä omasta puolesta Soulin parhaimmaksi nähtävyydeksi!

National Museum of Korea – Soul

Soulin kansallismuseo pitkästä Etelä Korean historiasta kiinnostuneille on hyvin mielenkiintoinen kohde. Museo on aika hurjan iso, joten sinne kyllä kannattaa varata paljon aikaa. Tai sitten vierailee kahtena eri päivänä. Kerroksia on kolme ja eri näytteilyitä kymmenittäin. Taisi olla reissun loppupäässä kaikilla sen verran väsy että ei hirveen syvällisesti tullut luettua kaikkea, kierrettiin kuitenkin koko museo läpi.

Soul ja Etelä Korea tosiaan paikka mihin kyllä tulen varmasti menemään uudelleen. Ehkä muutama uusi kohde ja vapaaehtoistöiden merkeissä. Nyt oli kuitenkin reissuseuran eli isäni ja hänen vaimon aika jatkaa matkaa takasin Suomeen. Omalta osalta matka jatkui tästä muutaman päivän päästä Japaniin, josta lisää seuraavassa artikkelissa!

Vielä haluan lisätä tähän että ruoka Etelä Koreassa on aivan mahtavaa ja erittäin yhteilöllistä syömistä (esim. Korean BBQ)! Tästä tulen vielä kirjoittamaan ja kertomaan enemmän, joten seurailehan tulevia artikkeleita!

One Comment

  • Mikko / Matkalla Missä Milloinkin

    Hauska kuulla, että eläimien oikeuksien puolesta eläintarha oli hyvää luokkaa. Ei kovin yleistä varsinkaan Aasiassa. Tuo museo kuulostaa todella kiinnostavalta. Varmaan tulisi käytyä juurikin kahtena päivänä, kun muuten menee loppupuolella vastaavissa kohteissa tosiaaan väkisinkin juoksemiseksi. Ja kyllä, korealainen ruoka on mahtavaa!

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *